‘GAIA misleidt met beelden paardenleed’

De uitbater van het bekende paardensteakrestaurant ‘De Kuiper’ is niet te spreken over de tv-spot van GAIA die sinds een tweetal weken op VRT en Canvas wordt vertoond. Daarin zijn gruwelijke praktijken die Argentijnse paarden moeten doorstaan voor ze geslacht worden te zien. GAIA misleidt echter de kijker, vindt Alfons Gulickx, die zelf ook voor 90 procent Argentijns paardenvlees opdient. “Dergelijke uitgemergelde en ziekelijke dieren kunnen nooit in aanmerking komen voor vleesconsumptie.”

Read More

Zennestad maakt zich op voor 152ste jaarmarkt

De Zennestad maakt zich opnieuw op voor een rondje Troostkermis van 9 tot 18 mei. Uiteraard is de jaarmarkt, de grootste uit de noordrand, op 12 mei weer dé blikvanger. Duizenden bezoekers worden weer verwacht op de landbouwprijskamp met honderden dieren. Naast de vaste waarden kan ook voor het eerst in jaren – en meteen ook voor het laatst – het marineschip Stern bewonderd worden.

Read More

Het mekka van de paardenliefhebbers

Dirk De Prins trekt naar De Kuiper in Vilvoorde

Het specialiteitenrestaurant van deze week is paardenvleesrestaurant ‘De Kuiper’, niet toevallig gelegen in de stad van de ‘pjeirefretters’, Vilvoorde.

De zaak is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip onder de paardenvleesliefhebbers. Dirk De Prins ging op bezoek en werd ontvangen door Alfons Gulickx.

Hij baat dit mekka voor paardenvleesliefhebbers uit sinds 1993, toen hij de zaak overnam van zijn ouders…